Δεν πρόλαβε καν να το κρατήσει στην αγκαλιά της. Μια 24χρονη Ελληνίδα, που κατοικεί σε χωριό της Ηλείας, πείστηκε να δώσει το μωρό της, που μόλις είχε φέρει στη ζωή, σε ένα άτεκνο ζευγάρι από το Αίγιο, υπό το φόβο της κατακραυγής της οικογένειάς της, αλλά και της μικρής κοινωνίας στην οποία ζούσε, γιατί ήταν ανύπαντρη.

Μια γιατρός στο 409ο Νοσοκομείο Πατρών (πρώην στρατιωτικό) «προθυμοποιήθηκε» να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση και σε συνεννόηση με μια δικηγόρο από το Αίγιο που τότε ήταν έγκυος και μια συμβολαιογράφο από την Πάτρα την έπεισαν να υπογράψει συμβολαιογραφική πράξη για την παραχώρηση του νεογέννητου παιδιού της.

Τον περασμένο Αύγουστο, τέσσερις δηλαδή μήνες μετά, η ανύπαντρη 24χρονη μετανιωμένη για την πράξη της, τηλεφώνησε στη δικηγόρο και ζήτησε να της δώσουν το παιδί της πίσω. Όταν εκείνη… της εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν γινόταν και ότι το ζευγάρι ήταν πρόθυμο να της δώσει χρήματα, η φυσική μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Πατρών. Ισχυρίστηκε ότι δεν καταλάβαινε τι υπέγραφε, επειδή βρισκόταν υπό επιλόχεια σύγχυση. Σε συνεννόηση με την Ασφάλεια Πατρών στήθηκε επιχείρηση, που χθες οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Ακούστε τι λέει στη zougla.gr ο διοικητής της Ασφάλειας Πατρών κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, που συντόνισε την επιχείρηση.

Η Ασφάλεια Πατρών έχει σχηματίσει δικογραφία κατά 8 συνολικά ατόμων: της 24χρονης, του ζευγαριού από το Αίγιο που επί επτά μήνες μεγάλωνε το παιδί, της δικηγόρου από το Αίγιο που αρχικά ενεπλάκη στην υπόθεση, των δύο συναδέλφων της που εκπροσώπησαν τους ανάδοχους γονείς στο δικαστήριο και της συμβολαιογράφου από την Πάτρα.

Η υπόθεση παρεπέμφθηκε στον εισαγγελέα.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης