Αίσιο τέλος είχε το βράδυ της Τρίτης (30/9) η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 53χρονου που εγκλωβίστηκε σε σπηλιά στην Λάρισα.

Ο άνδρας είναι ζωντανός και έχει τις αισθήσεις του, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ, με τη συνδρομή κλιμακίου που έσπευσε από τη Θεσσαλονίκη για να τοποθετήσει ειδικά υποστυλώματα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της κατολίσθησης, κατάφεραν λίγο πριν τις 10 το βράδυ να ανασύρουν ζωντανό τον 53χρονο. Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να τον προσεγγίσουν και τα κατάφεραν με τη δεύτερη προσπάθεια, αφού προηγήθηκε μία κατολίσθηση.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε περιοχή μεταξύ Γόννων και Καλλιπεύκης, όπου τέσσερα άτομα φέρεται να αναζητούσαν λίρες, σκάβοντας μια αυτοσχέδια υπόγεια στοά, μήκους περίπου 22-25 μέτρων.

Κατά την προσπάθειά τους  οι άνδρες εμφάνισαν δυσφορία, πιθανότατα λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η πολύωρη επιχείρηση ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ένα θρίλερ εκτυλίχτηκε νωρίτερα, καθώς ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης στη Λάρισα, όπου ο 53χρονος άνδρας που είχε εγκλωβιστεί σε υπόγεια σήραγγα, έδωσε σημάδια ζωής.

Οι διασώστες της 8ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να φτάσουν κοντά του. Του μιλούσαν και του χορηγούσαν οξυγόνο, μέσω ειδικής συσκευής. Ο άνδρας ανταποκρίθηκεθεί.

Ωστόσο, το έργο του απεγκλωβισμού ήταν δύσκολο λόγω της αστάθειας του εδάφους.

Στο σημείο υπάρχουν κατολισθήσεις και πέφτουν πέτρες. Οι διασώστες έσκαψαν στο σημείο προκειμένου να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τον 53χρονο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε περιοχή μεταξύ Γόννων και Καλλιπεύκης, όπου τέσσερα άτομα φέρεται να αναζητούσαν λίρες, σκάβοντας μια αυτοσχέδια υπόγεια στοά, μήκους περίπου 22-25 μέτρων. Κατά την προσπάθειά τους  οι άνδρες εμφάνισαν δυσφορία, πιθανότατα λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Δείτε φωτογραφίες από τη σπηλιά που έχει εγκλωβιστεί ο 53χρονος και τον αεραγωγό που έχουν εγκαταστήσει οι άνδρες της ΕΜΑΚ για να παίρνει οξυγόνο:


Δείτε τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο onlarissa.gr:

Ένα από τα τέσσερα άτομα κάλεσε τις Αρχές, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Ένα ακόμη άτομο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γόννων με λιποθυμικό επεισόδιο.

Μιλώντας στο MEGA, ο γιος του 77χρονου συνεργού του 53χρονου, ο οποίος κάλεσε τις Αρχές και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σημείωσε:

«Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και ζητούσε βοήθεια και του είπα να πάρει το 112, δεν ξέρω πού είναι. Περίπου στις 12.00. Δεν ήξερα πού είναι το μέρος και του είπα να πάρει αυτός για να τον εντοπίσει το 112. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω».

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως τις τελευταίες ημέρες έβλεπαν την ομάδα να εργάζεται σε ένα αυτοσχέδιο «εργοτάξιο» κοντά στην σπηλιά, επιχειρώντας να διανοίξουν νέα σήραγγα στο εσωτερικό της.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ συνεχίζεται με στόχο την ασφαλή ανάσυρση του εγκλωβισμένου άνδρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης