Οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν κοινά αιτήματα αλλά διαφορετικές προσεγγίσεις από κάποια εσωτερικά μέτωπα, που έχουν δημιουργηθεί στα μπλόκα. Η εικόνα αυτή έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρη μέσα από την αντιπαράθεση, που είχαν σήμερα ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια, στη Θεσσαλονίκη.

Με φόντο τη σημερινή κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων και το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, άνοιξε η συζήτηση για το κατά πόσο το μέτωπο των αγροτών είναι αρραγές και αν κάποιοι προσπαθούν να διαφοροποιηθούν ή όχι.

«Εμείς είμαστε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Είμαστε σε όλα τα μπλόκα της χώρας. Η συνάντηση θα είναι με τον Πρωθυπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρίζος Μαρούδας, αμφισβητώντας την επιστολή των συναδέλφων του, αγροτών από τα Πράσινα Φανάρια, καθώς και τον αριθμό των μπλόκων που δηλώνουν ότι εκπροσωπούνται από την Πανελλαδική Επιτροπή.

Αντιπαράθεση μεταξύ των εκπροσώπων από τα μπλόκα Ρίζου Μαρούδα και Γιάννη Βογιατζή

Στη διάρκεια της συζήτησης, που έγινε σε εκπομπή της ΕΡΤ υπήρξαν εκατέρωθεν αιχμές για παρεμβάσεις σε μπλόκα άλλων ομάδων. «Μη μιλάμε και να μη λέτε για πράγματα που δεν ισχύουν. Έχετε τους ντελιβεράδες και (σ.σ. κάνουν) είναι μπλόκα» ακούστηκε να λέει ο Γιάννης Βογιατζής.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης