Φωνή αγανάκτησης ενάντια στην αναλγησία του κράτους υψώνουν από σήμερα οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου, οι οποίοι σταματούν επ’ αόριστον τα τακτικά και μαθητικά δρομολόγια, ενώ αποφάσισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να τοποθετήσουν μαύρες σημαίες στα οχήματα.
Αιτία της συγκεκριμένης απόφασης αποτελούν τα χρέη του ΥΠ.ΕΣ. στους ίδιους για την πραγματοποίηση των μαθητικών δρομολογίων, που από το 2011 μέχρι και σήμερα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.
«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα δρομολόγια, είναι ότι δεν μπορούμε. Τα έξοδα και τα χρέη μάς πνίγουν. Στους πρατηριούχους χρωστάμε πάνω από 100.000 ευρώ για πετρέλαια. Τους έχουμε φεσώσει χωρίς να μπορούμε να τους αποπληρώσουμε. Έχουμε να λάβουμε μισθό εδώ και 10 μήνες. Έχουμε συμφωνήσει σε συνολικό “κούρεμα” 37% από αυτά που μας οφείλει το κράτος» είπαν οι ίδιοι τονίζοντας ότι πλέον δεν έχουν την ψυχολογική διάθεση να εκτελέσουν δρομολόγιο.
«Μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές. Με τι ψυχικό σθένος να οδηγήσουμε το όχημα; Εκτός αυτού, πού θα βρούμε τα χρήματα για τη μηχανολογική συντήρηση των λεωφορείων;» διερωτήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των αιρετών.
«400.000 ευρώ για να βάλουμε μπροστά»
Το ποσό των 400.000 ευρώ έθεσε ως προαπαιτούμενο ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λ. Καλαγκιάς, τονίζοντας ότι έτσι θα καλυφθούν τα πρώτα έξοδα.
«Με αυτό το ποσό μπορούμε να πούμε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Θα ξεχρεώσουμε τους πρατηριούχους και στη συνέχεια το ΙΚΑ και την εφορία και θα περισσέψουν και λίγα χρήματα για να δώσω στους οδηγούς να πάνε στις οικογένειές τους» πρόσθεσε.
Ο κ. Καλαγκιάς κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν μόνο σε περίπτωση που καταβληθούν τα χρήματα.
«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα δεχθούμε καμία άλλη υπόσχεση. Ζητάμε χρήματα και μόνο. Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει» τόνισε.
Πηγή: politischios.gr

