Το φρουί ζελέ είναι μία ιδανική επιλογή για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όταν η ζέστη είναι ανυπόφορη και η ανάγκη για κάτι γλυκό μεγάλη, τότε το φρουί ζελέ είναι ο, τι πιο κατάλληλο.

Η γεύση λάιμ είναι ακόμη πιο δροσιστική και η εκτέλεσή του πανεύκολη.

Θα χρειαστείτε για 28 ζελεδάκια:

• 320 γρ. ζάχαρη
• 32 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
• 400 ml χυμό πράσινου λεμονιού (λάιμ) φιλτραρισμένο
• 20 γρ. βούτυρο
• 2 φακελάκια πηκτίνη
• το ξύσμα 1 πράσινου λεμονιού (προαιρετικά)
• ζάχαρη κρυσταλλική για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Βάζετε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης και τα μουσκεύετε σε κρύο νερό 5΄. Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό του πράσινου λεμονιού και, αν θέλετε, λίγο ξύσμα από τα φρούτα.

2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα την πηκτίνη και αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Ρίχνετε κατόπιν το βούτυρο και τη ζάχαρη και βράζετε 6΄-7΄ ανακατεύοντας.

3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φύλλα ζελατίνης καλά στυμμένα και δένετε το μείγμα. Το απλώνετε σε δύο αντικολλητικά ταψάκια σε στρώση πάχους 1,5 εκ. Κατόπιν αφήνετε να κρυώσουν και τα βάζετε στο ψυγείο 6-7 ώρες. Κόβετε τα ζελέ σε διάφορα σχήματα και τα πασπαλίζετε αν θέλετε με κρυσταλλική ζάχαρη. Τα σερβίρετε σε χάρτινες θήκες.

Επιμέλεια: Νεφέλη Μάρκελου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης