Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτώριας, της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας, υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής του να θέσει σε απόλυτο lockdown εννέα δημόσια συγκροτήματα κατοικιών καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται στα προάστια της Μελβούρνης.

Η πολιτεία κατέγραψε σήμερα 74 νέα κρούσματα, έπειτα από τα 108 του Σαββάτου που είχαν ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους, να δώσει εντολή να παραμείνουν στο σπίτι τους περίπου 3.000 κάτοικοι για τουλάχιστον 5 ημέρες και να τοποθετήσει στα κτήρια αστυνομικούς φρουρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται να είναι ευχάριστη εμπειρία για αυτούς τους κατοίκους, αλλά έχω ένα μήνυμα γι’ αυτούς: δεν είναι τιμωρία αλλά προστασία», δήλωσε ο Άντριους σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία, ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα. Όλα αφορούσαν ταξιδιώτες που ήρθαν από το εξωτερικό.

Όλα δείχνουν πως η Αυστραλία έχει αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες, με περίπου 8.400 κρούσματα και 104 θανάτους έως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης