Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα το πρωί θέση της Ισλαμικής Τζιχάντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακόμη ένας Παλαιστίνιος. Η επίθεση αυτή γίνεται μία μέρα μετά τις συγκρούσεις στην περιοχή που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις ισραηλινές πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για πυρά με προέλευση τη Γάζα και επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα της Ισλαμικής Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Την Τρίτη το πρωί ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους της Ισλαμικής Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη συνέχεια περίπου 200 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της εναντίον θέσεων της Ισλαμικής Τζιχάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις επιδρομές αυτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα και περίπου 40 έχουν τραυματιστεί, ανεβάζοντας σε 11 τον αριθμό των νεκρών κατά τη χθεσινή ημέρα, περιλαμβανομένων του διοικητή του παλαιστινιακού κινήματος Μπάχα Αμπού αλ Άτα και της συζύγου του Άσμα.

Ο Αλ Άτα, 41 ετών, ήταν πατέρας πέντε παιδιών και είχε ενταχθεί στην Ισλαμική Τζιχάντ τη δεκαετία του 1990. Ήταν διοικητής της οργάνωσης για τη βόρεια Γάζα, από όπου οργάνωσε τις εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

«Ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ αυτούς τους τελευταίους μήνες και είχε σκοπό να διαπράξει άμεσα επιθέσεις» επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προς το παρόν, η Χαμάς, το κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να μη συμμετέχει στις συγκρούσεις. Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να ξεκινήσει διαδικασία μεσολάβησης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης