Ένα 24ωρο μετά την επίθεση με φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε Σύρος πρόσφυγας στην πόλη Λίμπουργκ της Γερμανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης άγνωστος επιτέθηκε με υποπολυβόλο όπλο και μία χειροβομβίδα κατά της συναγωγής στην πόλη Χάλε προκαλώντας τον θάνατο σε δύο άτομα και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμα.

Ένας άνθρωπος συνελήφθη για την επίθεση, σύμφωνα με την αστυνομία. Φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζει τον δράστη με ένα όπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε ένα 24ωρο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από τρομοκρατικές επιθέσεις σε γερμανικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή επίθεση στην πόλη Χάλε σημειώθηκε κατά τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ, δηλαδή της ημέρας των νεκρών, σύμφωνα με την εβραϊκή θρησκευτική παράδοση. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του ιουδαϊσμού.

Η αστυνομία της Γερμανίας νωρίτερα επιβεβαίωσε μέσω Twitter την αιματηρή επίθεση.

«Έχουμε επιχείρηση αστυνομικών στη Χάλε» ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητήστε άλλον ασφαλή τόπο» πρόσθεσε.

Δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς

Το γερμανικό περιοδικό Focus, έκανε λόγο για ένα δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λάντσμπεργκ, ένα προάστιο του Χάλε.

Σημειώνεται ότι η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη Χάλε έχει κλείσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης