Δύο Ουκρανοί στρατηγοί δηλώνουν στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας «έχει δυνάμεις που θα κάνουν τη διαφορά έναντι των Ρώσων». Ο κλοιός μπορεί να σφίγγει με το πέρασμα του χρόνου γύρω από την πόλη, ωστόσο το κέντρο του Κιέβου παραμένει ακόμη «ανέγγιχτο». Οι Ουκρανοί στρατηγοί Κριστσένκο και Κνιάζεφ, υπεύθυνοι αμφότεροι για την άμυνα του Κιέβου, παραδέχονται πως η πόλη τους είναι ευάλωτη στους πυραύλους.

Ποτάμια και ελώδεις εκτάσεις 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως «η τοπογραφία και το έδαφος της πόλης είναι με το μέρος» των Ουκρανών. «Η πόλη του Κιέβου είναι μεγάλη και χωρίζεται από ποτάμια, όχι μόνο από τον μεγάλο Δνείπερο που χωρίζει το Κίεβο στα δύο αλλά και από τους παραπόταμούς του», επισημαίνει το BBC επικαλούμενο τον Ουκρανό στρατηγό Αντρίι Κριστσένκο.

Γέφυρες 

Η ουκρανική πλευρά υπογραμμίζει, επίσης, πως έχει ανατινάξει «στρατηγικής σημασίας γέφυρες», εμποδίζοντας έτσι την επέλαση των Ρώσων που εάν θέλουν να φτάσουν πιο κοντά στο κέντρο του Κιέβου θα πρέπει τώρα να περάσουν και από ελώδεις εκτάσεις πράγμα δύσκολο, πολύ δε περισσότερο εάν αναλογιστεί κανείς πως η ουκρανική πλευρά τους «περιμένει» σε πολλά από αυτά τα σημεία για να τους χτυπήσει από απόσταση βέβαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως οι Ουκρανοί δεν έχουν καταστρέψει μόνο γέφυρες για να παρεμποδίσουν την κίνηση των Ρώσων. Λέγεται επίσης πως πλημμύρισαν σκοπίμως κάποιες περιοχές βορείως του Κιέβου, από τις οποίες επρόκειτο να περάσουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Πηγή: BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης