Ένας Ισραηλινός φρουρός που βρισκόταν στην είσοδο του εβραϊκού οικισμού Αριέλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από δύο ενόπλους που τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητο, όπως ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και το Ερυθρό Άστρο του Δαβίδ (σ.σ. ο αντίστοιχος Ερυθρός Σταυρός στο Ισραήλ).

«Οι τρομοκράτες έφθασαν στην είσοδο της κοινότητας» Αριέλ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, και πυροβόλησαν τον φρουρό, ανέφερε η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπως φαίνεται σε υλικό που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας και μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση.

 

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το θύμα, περίπου 20 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός (IDF) σε ανάρτησή του στο Twitter. Οδοφράγματα έχουν στηθεί στη γύρω περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Νωρίτερα χθες, Παρασκευή, ισραηλινοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με παλαιστίνιους διαδηλωτές κοντά στο τέμενος Αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, 14 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις Παλαιστινίων.

Ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ανάλογες επιθέσεις. Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε αιματηρές συγκρούσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης