Ανταπόκριση από Στρασβουργο – Νίκος Ρούσσης 

Για ένα νέο είδος «ψυχολογικής ασθένειας», που πλήττει τους νέους στην Ευρώπη, μιλά, σε γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν η Ιταλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Isabella Adinolfi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει, στην Ιταλία, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθνική ποσοτική μελέτη για το hikikomoriphenon.

Hikikomori, ένας ιαπωνικός όρος που κυριολεκτικά σημαίνει «είμαι περιορισμένος», χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους νέους που αρνούνται να φύγουν από το σπίτι, να πάνε στο σχολείο ή να δουν τους φίλους τους, διατηρώντας μόνο σχέσεις μέσω του Διαδικτύου.

Διευκρινίζει δε ότι, η έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας CNR IFC, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική ένωση Gruppo Abele στο Τορίνο, έριξε τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται και στην Ευρώπη, που χαρακτηρίζεται από αυτοεπιβαλλόμενη «ακραία απομόνωση». επηρεάζει χιλιάδες νέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πανδημία και τα lockdown της έχουν επιδεινώσει μια σειρά κοινωνικών προβλημάτων, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς νέους που αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι λόγω των περιορισμών ασφαλείας να παραμείνουν εθελοντικά σε απομόνωση.

Απαιτείται ταχεία δράση, υπογραμμίζει η ευρωβουλευτής και ρωτάει την Κομισιόν αν γνωρίζει αυτό το πρόβλημα καθώς και αν θα πραγματοποιήσει μελέτη σε επίπεδο ΕΕ, για να μπορέσει να χαράξει μια στρατηγική για την πρόληψη αυτού του φαινομένου και να βοηθήσει τους νέους που πλήττονται από αυτό να επανενταχθούν στην κοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης