Σε βουλευτή του Χονγκ Κονγκ ο οποίος τάσσεται ανοικτά υπέρ του Πεκίνου κι εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων επιτέθηκε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ αναμένεται να γίνουν νέες μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα.

Ο βουλευτής Τζούνιους Χο, ένα μέλος του προσωπικού του και ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομείο μετά το επεισόδιο αυτό, κατά την αστυνομία. Δεν έχει αποσαφηνιστεί έως τώρα πόσο σοβαρά είναι τα τραύματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι γνωστό. Ο Χο έγινε διαβόητος τον Ιούλιο, όταν καταγράφηκε σε βίντεο να ανταλλάσσει χαμογελαστός χειραψίες με φερόμενα ως μέλη «τριάδων» -συμμοριών του υποκόσμου- που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν ειρηνικούς διαδηλωτές.

Η επίθεση εναντίον του Χο καταγράφεται καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη αποκλιμάκωσης των διαδηλώσεων στην άλλοτε βρετανική αποικία, σήμερα ημιαυτόνομη κινεζική περιοχή, που πραγματοποιούνται εδώ και πέντε μήνες και πολλές φορές αμαυρώνονται από βίαια επεισόδια.

Αναμένεται να γίνουν κινητοποιήσεις σήμερα σε κάποια πανεπιστήμια, σύμφωνα με ακτιβιστές. Η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να διαλύσει διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες Γκάι Φοξ χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα ανεχθεί «αυτονομιστικές συμπεριφορές» στο Χονγκ Κονγκ, όπου πλέον κάποιοι από τους διαδηλωτές απαιτούν ανεξαρτησία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης