Οι Φιλιππίνες θα διαθέσουν περίπου 770 εκατ. ευρώ για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021, 10:59
Οι Φιλιππίνες θα διαθέσουν περίπου 770 εκατ. ευρώ για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19

Οι Φιλιππίνες θα διαθέσουν 45,3 δισεκατομμύρια πέσο Φιλιππίνων (περίπου 770 εκατομμύρια ευρώ) για ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 από τον προϋπολογισμό τους για το 2022, δήλωσε αξιωματούχος, μολονότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη αποφανθεί αν υπάρχει ανάγκη για μια τρίτη δόση.

«Έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό ποσό για ενισχυτική δόση για όλους τους Φιλιππινέζους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Χάρι Ρόκε σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές πόσες δόσεις εμβολίων μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός, αλλά οι Φιλιππίνες έχουν εγκρίνει την επείγουσα χρήση 8 εμβολίων κατά της COVID-19, μεταξύ των οποίων αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna, ενισχυτικές δόσεις των οποίων θα αρχίσουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ, η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις στους μεγαλύτερους ενηλίκους και στους ανθρώπους με αδύναμα ανοσοποιητικά συστήματα.

Οι Φιλιππίνες, οι οποίες αγωνίζονται να αναχαιτίσουν ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα της COVID-19 στην Ασία, έχουν εμβολιάσει πλήρως περίπου 13 εκατομμύρια ανθρώπους, ήτοι 11,7% του συνολικού πληθυσμού τους των περίπου 110 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021, 10:59