Η Ιρλανδία που έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης στην Ευρώπη, μπορεί να ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση για την άρση των περιορισμών του Covid-19 από την 1η Δεκεμβρίου έως τα Χριστούγεννα, ώστε να επιτρέψει στις οικογένειες να γιορτάσουν με «ουσιαστικό τρόπο», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Τα καταστήματα λιανικής με μη απαραίτητα είδη έκλεισαν και τα εστιατόρια και οι παμπ περιορίστηκαν στην παράδοση σε πακέτο πριν από τρεις εβδομάδες στο πλαίσιο των περιορισμών του επιπέδου 5, με σκοπό να επιστρέψουν στο επίπεδο 3 ανοίγοντας ξανά όλα τα καταστήματα, επιτρέποντας παράλληλα την υπαίθρια εξυπηρέτηση για φαγητό και ποτό μόνο για μικρό αριθμό πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απότομη πτώση των ποσοστών μόλυνσης ώθησε τον Μάρτιν να υπαινιχθεί νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση μπορεί να είναι σε θέση να ανοίξει ξανά το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας παρότι η χώρα θα τελεί υπό την αυστηρή εφαρμογή του επιπέδου 3 και σήμερα ο πρωθυπουργός ενίσχυσε περαιτέρω την προοπτική μιας σταδιακής εξόδου.

«Μπορεί να υπάρχει μια σταδιακή προσέγγιση μετά την 1η Δεκεμβρίου. Εάν μπορέσουμε να μειώσουμε τους αριθμούς, προφανώς θα πρέπει να εξετάσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο των Χριστουγέννων και την εβδομάδα που οδηγεί στα Χριστούγεννα, γιατί πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα θέλουν να συναντηθούν με την οικογένεια», δήλωσε ο Μάρτιν μιλώντας στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

«Η αίσθησή μας από την έρευνα που κάνουμε είναι ότι οι πολίτες το καταλαβαίνουν, δεν θα είναι τα ίδια Χριστούγεννα με πέρυσι». Ο Μάρτιν είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει μέχρι το τέλος του μήνα συστάσεις για τα διεθνή ταξίδια για την περίοδο των Χριστουγέννων, αφότου ο αναπληρωτής του, ο Λίο Βαράντκαρ, προέτρεψε χθες τους πολίτες να μην κάνουν κρατήσεις πτήσεων ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιρλανδία χαλαρώνει μερικούς από τους αυστηρότερους εθνικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της διάρκειας καραντίνας για τις αφίξεις από τις «κόκκινες» περιοχές της Βρετανίας και της ΕΕ σε μόλις πέντε ημέρες από 14 που ήταν, εάν οι ταξιδιώτες υποβληθούν σε τεστ που θα βγει αρνητικό.

«Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος θα περιμένει … Πού θα είναι (η γειτονική) Βρετανία σε τρεις εβδομάδες; Όλη η Ευρώπη είναι κόκκινη αυτή τη στιγμή, δεν θέλουμε πραγματικά πολλοί άνθρωποι να ταξιδέψουν από τις κόκκινες περιοχές προς την Ιρλανδία αυτή τη στιγμή», είπε ο Μάρτιν, προσθέτοντας ότι πολλοί θα επιλέξουν οικειοθελώς να μην ταξιδέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης