Η Λετονία ανοίγει μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα κατά της Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Απριλίου 2021, 18:04
Η Λετονία ανοίγει μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα κατά της Covid-19

Η Λετονία άνοιξε σήμερα δέκα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα κατά της covid-19 σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης, μία από τις πιο αργές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η χώρα της Βαλτικής, με πληθυσμό 1,9 εκατομμύρια κατοίκους, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια βραδύτητα στις παραδόσεις εμβολίων και τη δυσπιστία των πολιτών, ιδίως της ρωσικής κοινότητας, που αποτελεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού της.

«Εκείνοι που ζήτησαν να εμβολιαστούν και βρίσκονται στον κατάλογο των ομάδων προτεραιότητας μπορούν τώρα να εμβολιαστούν αμέσως», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ντάνιελς Πάβλουτς, στο Λετονικό πρακτορείο ειδήσεων LETA.

«Αυτό είναι καλό, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να εμβολιαστούν για τις διακοπές του Πάσχα, θα είναι ασφαλέστερο για τις οικογένειες», συμπλήρωσε.

Αυτή τη στιγμή, μονάχα το 7% του πληθυσμού της Λετονίας έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, το χαμηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά τη Βουλγαρία.

Εκτός των μεγάλων κέντρων που άνοιξαν στις πόλεις, κινητές μονάδες θα σταλούν στις αγροτικές περιοχές.

Βάσει μιας πρόσφατης δημοσκόπησης, μονάχα το 50% του πληθυσμού σκοπεύει να εμβολιαστεί, το 34% δεν προτίθεται και το 16% διστάζει.

«Μόλις τα κέντρα αρχίσουν να λειτουργούν, οι πολίτες θα δουν ότι αυτό προχωράει και η στάση τους θα αλλάξει και θα έχουμε πολλούς περισσότερους πολίτες που θα συμφωνούν να εμβολιαστούν», είπε ο Πάβλουτς.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Απριλίου 2021, 18:04