Άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στο ρωσικό στόλο ισχυρίζεται πως κατάφερε η Ουκρανία, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος φαίνεται να χτυπάει ένα ρωσικό πλοίο, κοντά στο Φιδονήσι.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μαχητικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 «έπληξε ένα αποβατικό πλοίο κλάσης 11770 Serna, όπως και δύο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος τύπου Tor», ανέφερε σχετικά στο Facebook το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία.

«Η παραδοσιακή παρέλαση του ρωσικού στόλου της 9ης Μαΐου φέτος θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Φιδονήσι, στον βυθό της θάλασσας», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, σε μήνυμά του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος, Anton Gerashchenko.

Η Μόσχα, από πλευρά της, δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία, ούτε έχει θελήσει να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός, διακρίνεται ένα πολεμικό πλοίο κοντά σε μια αποβάθρα να έχει πληγεί από μια έκρηξη, κατόπιν να τυλίγεται στις φλόγες και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να υψώνεται.

Το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτήριο επάνω στο Φιδονήσι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης