Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 30.548 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 8.845.127, ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 435 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 130.070 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποκαλούμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 465.478 (από 479.216 την προηγουμένη), παραμένοντας κάτω από το όριο των 500.000 από την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από μήνες. Οι άνθρωποι που κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν έχουν στο μεταξύ ξεπεράσει τα 8,25 εκατομμύρια, πάντα κατά τα στοιχεία της κυβέρνησης της γιγαντιαίας ασιατικής χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας Αμίτ Σα ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι αποφασίστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα στην πρωτεύουσα γιατροί από άλλες περιοχές της χώρας, να διπλασιαστούν τα τεστ που διενεργούνται στο Νέο Δελχί και να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι για να εξασφαλιστεί πως οι πολίτες φορούν μάσκες.

Η πρωτεύουσα καταγράφει πάνω από 7.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ημερησίως τις τελευταίες πέντε ημέρες, κάτι άνευ προηγουμένου. Ο υπουργός Υγείας Χαρς Βαρντχάν κατέγραψε μέσω Twitter χθες Κυριακή ότι «το Νέο Δελχί βλέπει τεράστια έξαρση των ημερήσιων ενεργών κρουσμάτων, που είναι πιθανό να επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες», υποσχόμενος ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες να ελεγχθεί η κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης