Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 40.953 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός ο οποίος, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, αποτελεί ρεκόρ φέτος και σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και μήνες που ξεπεράστηκε το όριο των 40.000 μολύνσεων. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος έφτασε έτσι τους 11.555.284.

Ταυτόχρονα, οι θάνατοι 188 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας σε 159.558 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν σε 288.394 (+17.112 σε σύγκριση με την προηγουμένη καταμέτρηση). Τα περισσότερα εντοπίστηκαν στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα (νοτιοδυτικά), επίκεντρο της πανδημίας.

Στην Ινδία, χώρα που καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον ιό στον κόσμο -μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία-, οι Αρχές εκφράζουν εδώ και ημέρες φόβους για νέο κύμα. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προέτρεψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για να αποτραπεί.

Η ινδική κυβέρνηση συνεχίζει την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού -μέχρι στιγμής έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου 42 εκατομμύρια άνθρωποι- και θέτει στόχο να έχουν ανοσοποιηθεί 300 εκατ. από το 1,35 δισεκ. των κατοίκων της χώρας μέχρι τον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης