Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα, με συντριπτική πλειοψηφία, τον διορισμό του Μαρκ Έσπερ στη θέση του υπουργού Άμυνας, τερματίζοντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που είχε μείνει το Πεντάγωνο χωρίς επικεφαλής.

Με ψήφους 90 υπέρ έναντι 8 κατά, οι γερουσιαστές ενέκριναν τον διορισμό του 55χρονου Έσπερ, πρώην στρατιωτικού και λομπίστα για την εταιρεία κατασκευής όπλων Raytheon Co.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαρκ Έσπερ στηρίχθηκε και από τα δύο κόμματα, μολονότι κατά την ακρόασή του στη Γερουσία η Δημοκρατική Ελίζαμπεθ Γουόρεν εξέφρασε έντονες αμφιβολίες για τους δεσμούς του με τη Raytheon. Η Γουόρεν, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 ήταν το μοναδικό μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας που εξέφρασε αντιρρήσεις για τον διορισμό του σε εκείνην την ακρόαση.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά την παραίτηση του Τζιμ Μάτις λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική που ακολουθούσε ο πρόεδρος Τραμπ, το Πεντάγωνο είχε μείνει ακέφαλο. Καθήκοντα υπουργού είχε αναλάβει προσωρινά ο Πάτρικ Σάναχαν, ο οποίος απέσυρε τον Ιούνιο την υποψηφιότητά του για υπουργός, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης