Με απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, ανοίγουν εκ νέου σήμερα τα σχολεία στις περισσότερες περιφέρειες της Ιταλίας. Επιστρέφουν, δηλαδή, στα θρανία πέντε εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες μαθητές, σε σύνολο οκτώ εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων παιδιών ηλικίας έξι με δεκαεννέα ετών.

Σε περιοχές όπως η Σαρδηνία, η Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, και η Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, αποφασίστηκε αναβολή μίας εβδομάδας, επειδή στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου τα περισσότερα σχολεία της Ιταλίας θα μετατραπούν σε εκλογικά τμήματα, λόγω δημοψηφίσματος και τοπικών εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Υγείας Λουτσία Ατσολίνα παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος», αλλά πρόσθεσε ότι όσα προβλήματα προκύψουν θα λυθούν άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Στις κύριες οδηγίες που δόθηκαν έως τώρα αναφέρεται ότι τα παιδιά -όταν παρακολουθούν το μάθημα και τηρούν τις καθορισμένες αποστάσεις ασφαλείας- δεν θα πρέπει να φορούν μάσκα. Όμως, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλες τις υπόλοιπες σχολικές δραστηριότητες, όπως και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα γίνεται από τους γονείς -στο σπίτι- και όχι έξω από τα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τα μονοθέσια θρανία που παρήγγειλε η ιταλική κυβέρνηση, τα περισσότερα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί και αναμένεται να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Όπως υπογραμμίζουν πολλοί αναλυτές, όλοι περιμένουν να διαπιστώσουν αν η επαναλειτουργία των σχολείων θα προκαλέσει αύξηση του δείκτη μετάδοσης και κατά πόσον η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση των κρουσμάτων θα επιτρέψει τον περιορισμό νέων εστιών μόλυνσης.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης