Ιταλία: «Πανεθνικά και τοπικά νέα περιοριστικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού ανήγγειλε ο Κόντε

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 15:06
Ιταλία: «Πανεθνικά και τοπικά νέα περιοριστικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού ανήγγειλε ο Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στη Βουλή της Ρώμης, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία η κυβέρνησή του αναμένεται να υιοθετήσει επίσημα την Τρίτη.

Όπως τόνισε, πρόκειται να εγκριθεί απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη τη χώρα, να επεκταθεί σε όλα τα λύκεια η τηλεκπαίδευση, να κλείσουν μουσεία και εκθέσεις, όπως και τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες κινδύνου και, ανάλογα με τη διάδοση του ιού, θα αποφασίζονται νέα μέτρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού έχει φτάσει στο 1,7 και ότι, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί η συνδρομή στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σε δέκα περιφέρειες και αυτόνομες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αν και η κρατική υποδομή είναι σαφώς πιο ισχυρή, σε σύγκριση με την περασμένη άνοιξη.

«Κατανοούμε τον θυμό και την αγωνία που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία των πολιτών και είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε» κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020, 15:21