Άνδρας στην επαρχία της Νέας Σκωτίας στον Καναδά άνοιξε πυρ και σκότωσε περισσότερους από 10 ανθρώπους, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία, χωρίς να δώσει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CTV μετέδωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία σκότωσε τον ύποπτο ως δράστη σε πρατήριο καυσίμων. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει, έπειτα από καταδίωξη, τον 51χρονο Γκάμπριελ Γουόρτμαν, ο οποίος εφέρετο να έχει πυροβολήσει πολλούς ανθρώπους, η κατάσταση των οποίων δεν διευκρινίσθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην μικρή παραλιακή πόλη Πόρταπικ, 130 χιλιόμετρα βόρεια του Χάλιφαξ, πρωτεύουσας της επαρχίας της Νέας Σκωτίας.

«Πρόκειται για μία από τις πλέον αναίτιες βίαιες ενέργειες στην ιστορία της επαρχίας μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Σκωτίας Στίβεν ΜακΝιλ. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό αναφέρθηκε σε «φοβερή κατάσταση» μιλώντας με δημοσιογράφους στην Οτάβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας διέφευγε από το Σάββατο το βράδυ όταν η αστυνομία πληροφορήθηκε για την παρουσία ενόπλου στο χωριό Πόρταπικ, ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. Τότε άρχισε η καταδίωξή του. Ο άνδρας, «οπλισμένος και επικίνδυνος» εμφανίσθηκε να οδηγεί όχημα που έμοιαζε με αστυνομικό αυτοκίνητο και στην συνέχεια διέφυγε με άλλο όχημα. Φορούσε επίσης αστυνομική στολή, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Επειτα από 12ωρη καταδίωξη, ο άνδρας συνελήφθη σε πρατήριο καυσίμων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Χάλιφαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων, ο Γκάμπριελ Γουόρτμαν διατηρούσε οδοντιατρική κλινική στο Ντάρτμουθ, κοντά στο Χάλιφαξ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης