Καταγράφηκαν 124 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κίνα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, 07:00
Καταγράφηκαν 124 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κίνα

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 124 περιστατικά του SARS-CoV-2, από 85 την προηγουμένη. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που ανακοινώνεται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ξεσπάσματος.

Οι 80 από τις νέες περιπτώσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, έναντι 62 την προηγουμένη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι περισσότερες νέες μολύνσεις (61) εντοπίστηκαν στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού.

Το υπουργείο έκανε εξάλλου λόγο για τον εντοπισμό 58 ασυμπτωματικών φορέων του νέου κορωνοϊού, τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα περιστατικά, από 54 την προηγουμένη.

Δεν αναφέρθηκε ουδείς θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Η Κίνα αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα κύμα μολύνσεων που αποδίδεται στην παραλλαγή Δέλτα και μοιάζει να παίρνει διαστάσεις, έπειτα από μήνες με ελάχιστα έως καθόλου περιστατικά οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, συνολικά η Κίνα κάνει λόγο επισήμως για 93.498 μολύνσεις και 4.636 θανάτους.

Προτού σημειωθεί το τρέχον ξέσπασμα, η πρώτη χώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία του νέου κορωνοϊού στα τέλη του 2019 είχε πρακτικά εξαλείψει την COVID-19 από την επικράτειά της μετά την άνοιξη του 2020 και η ζωή είχε πρακτικά επιστρέψει από λίγο έως πολύ στην ομαλότητα.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζουν περιστατικά Covid-19, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και θέτοντας σε καραντίνα ακόμη και ολόκληρα αστικά κέντρα για την αποτροπή της διασποράς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, 07:01