Κύπρος: Στη Μόσχα ο Ν. Χριστοδουλίδης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 09:34
Κύπρος: Στη Μόσχα ο Ν. Χριστοδουλίδης

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αύριo, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Τόσο στην κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που θα διεξαχθούν στη συνέχεια με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν το Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκδηλώνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην κυπριακή ΑΟΖ, η παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, με τις προοπτικές και προκλήσεις που υπάρχουν, όπως επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Λαβρόφ θα υπογράψουν -σε ειδική τελετή- το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022-2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων.

Αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12:30) και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, το οποίο θα παραθέσει ο κ. Λαβρόφ προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 09:34