Ένας άνδρας σκοτώθηκε και πολλοί πολίτες και αξιωματούχοι ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης τη Δευτέρα σε ένα προάστιο της Αβάνας και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κούβα την Κυριακή που συνεχίστηκαν σποραδικά την επόμενη μέρα, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας ανόδου κρουσμάτων του Covid-19 που αντιμετωπίζει η νησιωτική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο «εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο αυτού του ατόμου» που συνέβη στη δημοφιλή συνοικία Γουινέρα, στα περίχωρα της Αβάνας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας, διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας, 36 ετών, πέθανε κατά τη συμμετοχή του στις «ταραχές».

Το πρακτορείο τόνισε ότι «οργανωμένες ομάδες αντικοινωνικών και κακοποιών στοιχείων» επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αστυνομικό τμήμα της Γουινέρα, με σκοπό να επιτεθούν στους αστυνομικούς του τμήματος της και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης