Η Malgy (σ.σ. για προσωπικούς της λόγους επιθυμεί να υπογράφει με ψευδώνυμο) είναι Ιταλίδα δημοσιογράφος που κατοικεί στο χωριό Sondrio της Λομβαρδίας, στις Άλπεις, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Έπειτα από την αναγκαστική καραντίνα, την 44η μέρα πια έχει επιστρέψει στην εργασία της  και μεταφέρει στους αναγνώστες του zougla.gr τα συναισθήματα και τις σκέψεις της για μια κατάσταση που δυστυχώς αφορά και εμάς άμεσα…

Ημέρα 44

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίς χθες το απόγευμα πήρα μια απόφαση. Αποφάσισα ότι πρέπει να γυρίσω πίσω στον γιο μου μόνο και μόνο για το δείπνο. Με όλες τις άδειες πήγα στο σπίτι της μητέρας μου. Δύο ωρών ταξίδι με το αυτοκίνητο απλώς για να μην είμαι μόνη στην πόλη. Οι αγκαλιές και τα φιλιά του είναι η ανταμοιβή μου.

Σήμερα το πρωί ξύπνησα με τον ήχο των σπουργιτιών. Ανεκτίμητο. Για μερικές ημέρες, μέχρι την Τρίτη, θα είμαι εδώ και παράλληλα ίσως συμβεί κάτι.

Η Λομβαρδία έχει ακόμα υψηλό επίπεδο μολύνσεων, αν και η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν έναν μήνα πριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα διαβάσω ελληνικά σήμερα, αλλά δυστυχώς νομίζω πως για αυτό το καλοκαίρι δεν θα μου χρειαστούν. Όπως και να ‘χει, θα είμαι έτοιμη για το 2021.

Δεν ξέρουμε καν αν θα μπορέσουμε να περάσουμε λίγο χρόνο στην παραλία και, αν θα μας επιτραπεί, δεν ξέρω αν αξίζει να πάρουμε το ρίσκο.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι το ότι δεν μπορώ να προγραμματίσω για διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα. Συνήθως, κανονίζω ταξίδια σε όλον τον κόσμο και τώρα νιώθω πραγματικά φυλακισμένη.

Αφού έχουμε μεγάλες οικογένειες, ίσως θα μείνουμε όλοι μαζί στο σπίτι μας στην εξοχή με όλα τα παιδιά, μία μικρή πισίνα, ποδήλατα… Είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι αλλά θα είναι αξέχαστο αν είμαστε όλοι μαζί!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης