Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν το πρωί χθες Σάββατο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων σε έναν πάγκο που πούλαγε σνακ σε δρόμο στο βόρειο τμήμα της μεξικανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τη γραμματεία ασφάλειας του πολίτη, αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου όταν ειδοποιήθηκαν για το συμβάν στη συνοικία Προβιντένσια, στην περιοχή Ασκαποτσάλκο της πόλης του Μεξικού, και συνέλαβαν τρία πρόσωπα που βαρύνουν υποψίες ότι διέπραξαν τη σφαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι πολλοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ, καλυμμένοι πίσω από τα αυτοκίνητά τους, εναντίον ανθρώπων στον πάγκο όπου περίμεναν για να αγοράσουν φαγητό, διευκρίνισε η γραμματεία.

Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των έξι ανθρώπων. Ανάμεσα στους έξι τραυματίες «είναι ένας 17χρονος», ανέφερε η ίδια πηγή σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις υπόπτους ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο στη συνοικία Σέντρο της Ασκαποτσάλκο, περίπου 5 χιλιόμετρα από το σημείο όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκληματικότητα αποτελεί μάστιγα στην Προβιντένσια, όπου οι αρχές κάνουν λόγο για υψηλές πωλήσεις ναρκωτικών, επιθέσεις και ληστείες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι αρχές του Μεξικού τονίζουν πως η αυξανόμενη βία στην πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες συνδέεται με συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών που διεκδικούν τον έλεγχο της αγοράς ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης