Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση F-16 στην Τουρκία όσο ο Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 19:53
Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση F-16 στην Τουρκία όσο ο Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις

Κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία στρέφεται για ακόμα μια φορά ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, με νέο του μήνυμα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μενέντεζ αναφέρει πως το μπλόκο στην πώληση παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

Ο νόμος NDAA (National Defense Authorization Act) για τον αμυντικό προϋπολογισμό δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία, ξεκαθάρισε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, επαναλαμβάνοντας ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής δεν θα εγκρίνει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όσο ο Ερντογάν συνεχίζει τις παραβιάσεις στην περιοχή.

«Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, ο αμυντικός προϋπολογισμός δεν συνιστά νίκη για την Τουρκία. Πρόκειται μόνο για ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων ΔΕΝ θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει τις παραβιάσεις στην περιοχή», αναφέρει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο γερουσιαστής είχε επαναλάβει νωρίτερα την απόφασή του να μην ενδώσει σε καμία πίεση για το ζήτημα αυτό.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 19:53