Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτήριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ανήλθε σήμερα σε 25, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Χθες το απόγευμα τυλίχθηκε στις φλόγες το 22ώροφο κτήριο γραφείων FR Tower, όπου εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι και το οποίο βρίσκεται στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, πολλοί από τους εργαζομένους πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν. Τουλάχιστον έξι από αυτούς σκοτώθηκαν από την πτώση.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και αναμένεται να ανακρίνει τον ιδιοκτήτη του κτηρίου, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

«Τα μέτρα πυροπροστασίας ήταν ανεπαρκή. Δεν υπήρχε αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης. Τα μέτρα ασφαλείας υπήρχαν μόνο στα χαρτιά» δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας  Σακίλ Νεουάτζ.

Η Πυροσβεστική είχε πολλές φορές μάταια ζητήσει από τους διαχειριστές του κτηρίου να βελτιώσουν τα μέτρα πυροπροστασίας.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτήρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης