Σχεδόν έξι εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. «σίγουρα το θέμα δεν είναι να κάνουμε ότι διαπραγματευόμαστε», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ.

Σε «αυτήν την ασυνήθιστη και περίπλοκη διαπραγμάτευση», «είναι δική μας ευθύνη να συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία με αποφασιστικότητα, με ειλικρίνεια», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Μπαρνιέ προειδοποίησε να μην υποεκτιμώνται οι επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία και δήλωσε ότι συνεχίζει να υπάρχει η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα θέματα που εγείρονται από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. πριν καταστεί δυνατή μια συμφωνία για μια μελλοντική σχέση.

«Συμβουλεύω όλους να μην υποεκτιμούν τις επιπτώσεις, προφανώς για το Ηνωμένο Βασίλειο πρώτα απ’ όλα, αλλά και για εμάς, από την απουσία μιας συμφωνίας» επεσήμανε ο Μπαρνιέ.

Πρόσθεσε ότι μια συμφωνία διαζυγίου, που θα αντιμετωπίζει ζητήματα όπως τα δικαιώματα των πολιτών και τα ιρλανδικά σύνορα, είναι προϋπόθεση για μια συμφωνία επί της μελλοντικής οικονομικής σχέσης μεταξύ της Βρετανίας και της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει χωρίς μια συμφωνία, θέλω να σας θυμίσω ότι όλα αυτά τα ερωτήματα δεν θα εξαφανιστούν έτσι απλά… Περίπου τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι διαπραγματευόμαστε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης