Τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τη στιγμή που διερχόταν από το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί οχηματοπομπή ανεφοδιασμού στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανάμεσα στην Τζιμπό και στην Μπουρζαγκά, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης του Σαχέλ.

«Ένα από τα οχήματα, που μετέφερε πολίτες (…) εξερράγη όταν ήρθε σε επαφή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Ο προσωρινός απολογισμός στις 17:00 (σ.σ.: τοπική ώρα· στις 20:00 ώρα Ελλάδας) έκανε λόγο για 35 νεκρούς και 37 τραυματίες, όλοι είναι πολίτες», εξηγείται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο περιφερειάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αυτοκινητοπομπές του είδους, που κινούνται με στρατιωτική συνοδεία, ανεφοδιάζουν πόλεις του βορρά που τελούν υπό πολιορκία από οργανώσεις τζιχαντιστών. Η συγκεκριμένη είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό καθεστώς της Μπουρκίνα Φάσο, αφού έγινε η έκρηξη, η στρατιωτική συνοδεία «ασφάλισε γρήγορα την περίμετρο και έλαβε μέτρα για να βοηθήσει τα θύματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης