Ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τη νόσο Covid-19 κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ στο Ιράν, με 3.825 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Με τον απολογισμό αυτό καταρρίπτεται το προηγούμενο ρεκόρ της 22ας Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο 3.712 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί σε μία ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια παραμένουν σχετικά σταθεροί, βάσει των στοιχείων της ιρανικής κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, χάσαμε 211 από τους αγαπητούς συμπατριώτες μας εξαιτίας της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

Με τον αριθμό αυτό, το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 26.380 (461.044 κρούσματα) με το Ιράν να είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράζοντας τη λύπη της για «έλλειψη σεβασμού στα υγειονομικά πρωτόκολλα» στο σύνολο της χώρας, η Λαρί απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους Ιρανούς να τηρούν τις συστάσεις, ιδίως τη χρήση της μάσκας όπου είναι υποχρεωτική.

«Η τάση μείωσης της χρήσης της μάσκας τις τελευταίες εβδομάδες παραμένει πολύ ανησυχητική», τόνισε η Ιρανή αξιωματούχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης