Συνολικά πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης σε περιοχή της βορειοανατολικής Νιγηρίας, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) αξιωματούχοι πολιτοφυλακής που συνεργάζεται με την κυβέρνηση στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Οι στρατιώτες εκτελούσαν περιπολία τη Δευτέρα στο χωριό Λαάγι, κοντά στην πόλη Νταμασάκ (όχι μακριά από τα σύνορα με τον Νίγηρα), όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατινάχθηκε εξαιτίας νάρκης, είπε στο AFP ο Μπαμπακούρα Κολό, επικεφαλής της τοπικής πολιτοφυλακής. Πέντε νεκροί ήταν ο απολογισμός της επίθεσης, είπε ο Κολό, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για ενέδρα τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Κυριακής, τζιχαντιστές είχαν εξαπολύσει επίθεση στο συγκεκριμένο χωριό και απήγαγαν τέσσερις κατοίκους, συμπλήρωσε.

Ο απολογισμός της επίθεσης επιβεβαιώθηκε επίσης από έναν άλλον ηγέτη της τοπικής πολιτοφυλακής, τον Ιμπραχίμ Λιμάν.

Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος θα εγκαταλείψει την εξουσία τον Μάιο, αφήνει τον διάδοχό του Μπόλα Τινούμπου να αντιμετωπίσει την εξέγερση τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2009 περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο και τουλάχιστον δύο εκατομμύρια κάτοικοι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, εξαιτίας των επιθέσεων τζιχαντιστών, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Η δράση τζιχαντιστικών οργανώσεων έχει εξαπλωθεί σε γειτονικές χώρες, όπως ο Νίγηρας, το Τσαντ και το Καμερούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης