Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έπεσαν κάτω από το όριο των χιλίων το προηγούμενο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA), μία ημέρα αφότου τέθηκαν σε εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο περιοριστικά μέτρα άνευ προηγουμένου για να ελεγχθεί το επιλεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Επιβεβαιώθηκαν 985 κρούσματα του SARS-CoV-2, 955 από τα οποία οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, αυξάνοντας το σύνολό τους στα 53.533. Την προηγουμένη είχαν καταγραφεί 1.092, ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μέσα σε ένα 24ωρο ως εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι 17 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 756 νεκρούς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 291 (+7 από την προηγουμένη).

Από χθες Τετάρτη, στην πρωτεύουσα Σεούλ και στη μητροπολιτική περιοχή της, στην Ιντσόν και αλλού, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους άνω των τεσσάρων προσώπων, ενώ χιονοδρομικά κέντρα και χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έκλεισαν, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνίες με τη Janssen (της Johnson & Johnson) και την Pfizer για την αγορά εμβολίων που αρκούν για 16 εκατ. πολίτες, πέραν των προηγούμενων συμφωνιών που έχει συνάψει για την εξασφάλιση του εμβολιασμού 44 εκατομμυρίων, μετά το κύμα επικρίσεων για τη «χαλαρότητα» του σχεδίου της για την ανοσοποίηση εν μέσω του τρίτου κύματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης