Με έναν από τους αξιωματούχους του τα… έβαλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πιο πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωσή του και μάλιστα, δεν δίστασε να τον κατσαδιάσει σε live μετάδοση.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν, μιλώντας από βήματος και αναφερόμενος στην κατασκευή ενός δρόμου, διέκοψε τον λόγο του για να ρωτήσει έναν νομάρχη, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των καθήμενων και σε αυτόν υπάγεται το έργο, «γιατί υπάρχει πρόβλημα και δεν έχει ολοκληρωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έκπληκτος νομάρχης σηκώθηκε, έλαβε το μικρόφωνο και επιχείρησε να απαντήσει στον Ταγίπ Ερντογάν δίχως να δώσει την απάντηση που ήθελε ο Τούρκος πρόεδρος. «Δεν σε ρώτησα αυτό, άλλα μου έλεγες», του είπε εκνευρισμένος ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε την άμεση παράδοση του έργου καταχειροκροτούμενος.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω, πείτε μου. Πού είναι ο νομάρχης; Για πες μου, πόσα χιλιόμετρα; Πες μου αυτά που έχουν απομείνει. Πάρε το μικρόφωνο. Το μικρόφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα.

Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σας ρώτησα το μήκος του δρόμου. Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος προβληματικός.

Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται…

Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα. Αμέσως τώρα, όχι αύριο, αλλά τώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης