Στη Γλασκώβη μεταβαίνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (CoP26) που φιλοξενεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σκοπός της Συνόδου είναι, μεταξύ άλλων, η εξεύρεση τρόπων για τη μείωση των εκπομπών μέχρι το 2030, μέσω της επιτάχυνσης της μείωσης της χρήσης του άνθρακα, της αντιμετώπισης της αποψίλωσης των δασών, της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων και της ενθάρρυνσης επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των Συμβαλλόμενων Μερών στη Συμφωνία του Παρισιού, τα οποία συμμετέχουν στη Σύνοδο είναι η προστασία και αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και η δημιουργία υποδομών για προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προβεί σε Παρέμβαση με την οποία θα αναφερθεί εκτενώς στην πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Τον κο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν στη Γλασκώβη ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστας Καδής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Γεωργίας, με την ευκαιρία της Μέρας Μεσογείου, σε συνεργασία με τη Γραμματεία της ΕΕ για τη Μεσόγειο, το Δίκτυο Μεσογειακών εμπειρογνωμόνων για την Κλιματική και Περιβαλλοντική Αλλαγή και το Clima-Med Project, με τίτλο «Δράση για το Κλίμα στη Μεσόγειο», την οποία θα χαιρετίσει ο κ. Καδής.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν διάφορες θεματικές και εκδηλώσεις στις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετέχει, περιλαμβανομένης και εκδήλωσης, με θέμα την καταπολέμηση της χρήσης μεθανίου, που διοργανώνουν από κοινού η Προεδρία των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης