Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς αναμένει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να ασκήσει την επιρροή του για να αφεθεί ελεύθερος ο επικριτής της Λευκορωσικής κυβέρνησης Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος συνελήφθη μετά τον εξαναγκασμό σε προσγείωση στο Μινσκ του αεροπλάνου της Ryanair στο οποίο επέβαινε από τις Αρχές της Λευκορωσίας.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στον δικτάτορα της Λευκορωσίας για να επιτευχθεί η άμεση απελευθέρωση του Ρομάν Προτασέβιτς και της συντρόφου του Σοφία Σαπέγκα. Το καθεστώς του Μινσκ πρέπει να απομονωθεί διεθνώς», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο συναντώνται σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι ο κύριος σύμμαχος της Λευκορωσίας.

«Η προσδοκία μου από το Κρεμλίνο κατά τη συνάντηση με τον Λευκορώσο δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι σαφής: Η Μόσχα δεν πρέπει να αγνοήσει αυτήν την τερατώδη πράξη αεροπορικής πειρατείας. Ο Λουκασένκο παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την αναγκαστική προσγείωση», τόνισε ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης