Η Ρωσία συνεχίζει να καταφέρει πυραυλικά πλήγματα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας έχοντας στόχους αστικές και στρατιωτικές υποδομές, δήλωσε σήμερα (3/6) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντρ Μοτουζιάνικ, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ιδιαίτερα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ένα μικρό πυραυλοφόρο πολεμικό εκτόξευσε τουλάχιστον έξι θαλάσσιους πυραύλους πλεύσης τύπου Kalibr και ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 μακράς εμβέλειας εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους X-22 , θέτοντας στο στόχαστρο περιοχές του Κιέβου, του Λβίβ και του Μικολάιφ» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοτουζιάνικ υπογράμμισε ότι στις επιχειρησιακές ζώνες της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας τα πολεμικά πλοία συνεχίζουν να επιχειρούν επιδιώκοντας να απομονώσουν την περιοχή που διεξάγονται μάχες, τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και υποστήριξης πυρός στην παράκτια κατεύθυνση.

Ο εχθρός συνεχίζει τον αποκλεισμό της ναυσιπλοΐας των εμπορικών πλοίων στο βόρειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας. Σε ετοιμότητα βρίσκονται δύο πυραυλοφόρα πλοία που φέρουν θαλάσσιους πυραύλους τύπου Kalibr, με συνολική δυνατότητα εκτόξευσης έως 18 πυραύλων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης