Από βλάβη στον κινητήρα συνετρίβη το ουκρανικό Boeing

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 10:09
Από βλάβη στον κινητήρα συνετρίβη το ουκρανικό Boeing

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διεξαχθούν οριστικά συμπεράσματα ως προς τα αίτια της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, εντούτοις από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως λίγο πριν από τη συντριβή του εκδηλώθηκε φωτιά σε έναν από τους κινητήρες.

Η πληροφορία αυτή βασίζεται σε μαρτυρία της αρμόδιας υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Ιράν.

Επίσης, η ουκρανική πρεσβεία στην Τεχεράνη με ανακοίνωσή της αποκλείει το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να συνετρίβη λόγω τρομοκρατικής επίθεσης. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πτώση οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Οι Ιρανοί διασώστες στα συντρίμμια βρήκαν το μαύρο κουτί από το αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines, από το οποίο φαίνεται ότι το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύτηκε ένα νέο βίντεο που δείχνει εικόνες από τον τόπο της συντριβής:

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, στο αεροπλάνο βρίσκονταν 167 επιβάτες και εννέα μέλη του πληρώματος. Δεν υπάρχει κανείς επιζών. Το αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 βρισκόταν σε ενεργό υπηρεσία εδώ και μόλις τρία χρόνια και κατέπεσε 15 χλμ. από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, όπου και συνετρίβη. Το Boeing εκτελούσε το δρομολόγιο Τεχεράνη - Κίεβο.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 10:17