ΠΟΥ: Αναμένει πλήρη στοιχεία για το χάπι της Merck κατά του COVID-19

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, 15:39
ΠΟΥ: Αναμένει πλήρη στοιχεία για το χάπι της Merck κατά του COVID-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει πλήρη κλινικά στοιχεία για το αντιιικό φάρμακο που έχει παρασκευάσει η Merck & Co Inc για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια συμπτώματα της COVID-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του οργανισμού, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ.

Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την COVID-19 το οποίο λαμβάνεται από το στόμα. «Πράγματι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Θα πρέπει να δούμε τα πλήρη στοιχεία γι’ αυτό. Αν είναι αλήθεια, τότε αυτό είναι άλλο ένα όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ, σε ερώτηση που δέχθηκε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Το molnupiravir, το αντιιικό χάπι της Merck, μείωσε κατά 50% το ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από την COVID-19 σε δοκιμή που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της νόσου, οι οποίοι εμφάνιζαν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτόν τον μήνα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, 15:45