Αυτή που προκαλεί τις συνθήκες απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία, η οποία θίγει την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων και για αυτό το λόγο έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, είπε: «Με δηλώσεις του ο κ. Έρογλου κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους ότι τάχα θέλουν τους Τουρκοκύπριους απομονωμένους. Αυτή που προκαλεί τις συνθήκες απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία με τη συνέχιση της παράνομης κατοχής μεγάλου μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η Τουρκία που θίγει την αξιοπρέπεια των Τουρκοκυπρίων και τους συμπεριφέρεται ως να είναι σκλάβοι. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι Τουρκοκύπριοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ο κ. Έρογλου κατηγορεί, επίσης, τους Ελληνοκύπριους ότι δήθεν κωλυσιεργούν στις συνομιλίες. Αυτός που κωλυσιεργεί είναι ο ίδιος ο κ. Έρογλου, αφού αθετεί δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και υπαναχωρεί από συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις.

Τα όσα δε λέει περί ύπαρξης δύο λαών και δύο κρατών στην Κύπρο συγκρούονται κάθετα με τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και αυτά που λέει καταδεικνύουν ότι ο κ. Έρογλου επιχειρεί να ακυρώσει την αμοιβαία συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού η οποία προβλέπεται σε ψηφίσματα του ΟΗΕ και που είναι η επανένωση του τόπου και του λαού στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης