Οκτώ μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά στα ερείπια του σπιτιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις ισραηλινές επιδρομές ανέρχεται σε 34, ενώ 111 ακόμη έχουν τραυματιστεί από την Τρίτη. Από τη μεριά της, η Ισλαμική Τζιχάντ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 350 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Την Τρίτη το πρωί ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, διοικητή της Ισλαμικής Τζιχάντ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του.

Αμέσως μετά η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση εξαπέλυσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Ισλαμικής Τζιχάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ ότι χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευθεί από τα πλήγματά του.

Αυτήν τη φορά δεν στοχοθέτησε θέσεις της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα.

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ συνομίλησε με την Αίγυπτο, που ασκεί επιρροή στη Λωρίδα της Γάζας.

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε εφαρμογή στις 05.30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν στο AFP πηγή προσκείμενη στη διπλωματία της Αιγύπτου, που είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, και ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Από τη μεριά του, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, εάν οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της επικράτειάς του, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ισραέλ Κατς, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβαλε την πολιτική της, όπως ζητούσε η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ για να συμφωνηθεί εκεχειρία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης