Ο απερχόμενος Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο κύριος αντίπαλός του, Μπένι Γκαντς, έχουν κάνει ένα «σημαντικό βήμα» προς τη διαμόρφωση κυβέρνησης ενότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν, μιλώντας μετά τη διοργάνωση συνάντησης για τους δύο αντιπάλους.

Πάντως, ουδεμία λεπτομέρεια των συνομιλιών έχει δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, κοινή δήλωση ανέφερε ότι οι επικεφαλής διαπραγματευτές για τα δύο βασικά κόμματα θα συναντηθούν και πάλι σήμερα, Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γενικές εκλογές της προηγούμενης εβδομάδας -οι δεύτερες εφέτος- κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Στην προσπάθεια επίτευξης λύσης, ο πρόεδρος Ρίβλιν συνέστησε στη νέα κυβέρνηση να συμπεριλάβει τόσο τη Λευκή και Μπλε συμμαχία του κ. Γκαντς, που κέρδισε 33 έδρες, όσο και το κόμμα Likud του κ. Νετανιάχου, το οποίο απέσπασε 31.

Μιλώντας μετά το πέρας των δίωρων συνομιλιών της Δευτέρας στα γραφεία του στην Ιερουσαλήμ, είπε: «Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός απόψε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε μια σημαντική ιστορία από τις ισραηλινές εκλογές – ο πρωθυπουργός του έθνους, ο δεύτερος πρωθυπουργός, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον.

Ο κατεστημένος και ο βασικός ανταγωνιστής του, Μπένι Γκαντς, πρέπει να οικοδομήσει και να ηγηθεί κυβερνητικού συνασπισμού, χωρίς τη συμμετοχή του Νετανιάχου.

Και το πολιτικό παζάρι συνεχίζεται.

Πηγή: ΒΒC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης