Εθελοντές της Sea-Watch διέσωσαν σχεδόν εκατό μετανάστες στη Μεσόγειο χθες Κυριακή το απόγευμα, εκτελώντας την πέμπτη τους αποστολή μέσα σε τρεις ημέρες, με τους ανθρώπους που έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο της, το Sea-Watch 3, να φθάνουν πλέον τους σχεδόν 450, ενημέρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει έδρα το Βερολίνο.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν είναι μια ετοιμόγεννη, σύμφωνα με τη ΜΚΟ. Το μικρότερο παιδί πάνω στο πλοίο είναι δύο εβδομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε επίσης χθες ότι έπειτα από επιχείρηση έρευνας που διήρκεσε δύο ημέρες, εντόπισε πλεούμενο με μετανάστες όχι μακριά από τις ακτές του Κροτόνε, στη νότια Ιταλία, και διέσωσε 27 ανθρώπους.

Τα πλεούμενα στα οποία επιβιβάζονται μετανάστες από τη Λιβύη και την Τυνησία –συχνά είναι κάθε άλλο παρά αξιόπλοα– τις περισσότερες φορές κατευθύνονται προς τη Λαμπεντούζα λόγω της εγγύτητας του ιταλικού μικρού νησιού στις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που αποπειρώνται τον ριψοκίνδυνο διάπλου της Μεσογείου ελπίζουν πως θα βρουν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Όμως συχνά το ταξίδι έχει τραγική κατάληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΟΗΕ, μόνο φέτος έχουν πεθάνει πάνω από 1.500 άνθρωποι στα ναυάγια στη λεγόμενη κεντρική θαλάσσια οδό της Μεσογείου, ενώ από το 2014 οι θάνατοι υπολογίζεται πως είναι τουλάχιστον 23.150.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης