Βρετανία: Εθελοντές στο Λονδίνο προσφέρουν δωρεάν γεύματα στο νοσηλευτικό προσωπικό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 19:31
Βρετανία: Εθελοντές στο Λονδίνο προσφέρουν δωρεάν γεύματα στο νοσηλευτικό προσωπικό

Την ώρα που αυξάνονται οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία, μια ομάδα εθελοντών στο Λονδίνο δημιούργησε υπηρεσία κέιτερινγκ προκειμένου να προσφέρει δωρεάν γεύματα στους νοσηλευτές, που δίνουν μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με την πανδημία.

Η ομάδα, που ονομάζεται Critical NHS, συγκεντρώνει τρόφιμα από τοπικές επιχειρήσεις και τα διανέμει τρεις φορές την ημέρα στους νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής στο νοσοκομείο St. George's στο νότιο Λονδίνο.

Έως χθες Κυριακή, 281 άνθρωποι με τη νόσο COVID-19 πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κυβέρνηση λέει ότι έχουν καταγραφεί 5.683 κρούσματα στη χώρα, με το Λονδίνο να είναι η πλέον πληγείσα περιοχή.

Την ομάδα των εθελοντών δημιούργησαν την περασμένη Πέμπτη το ζεύγος των Νάιαλ Μπάρετ και Τζανίκ Ντίμελ, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση που απηύθυνε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου St. George's προκειμένου οι πολίτες «να αφήσουν ένα κουτί μπισκότα ή κάτι άλλο που μπορεί να κολατσίσει το προσωπικό». «Η πρώτη μας διανομή ήταν 20 πίτσες» είπε ο Μπάρετ. «Οι νοσηλευτές ξετρελάθηκαν, ήταν τόσο ευγνώμονες. Και στη συνέχεια, η διανομή ολοένα και αυξανόταν».

Το ζευγάρι των Βρετανών, που έχουν ταξιδιωτικό γραφείο, ακολούθησαν σύντομα δύο προπονητές τοπικής ομάδας ράγκμπι και πολλοί ντόπιοι που προσφέρθηκαν μεταξύ άλλων να διανέμουν τα τρόφιμα, αλλά και να διαχειρίζονται τον λογαριασμό της ομάδας στο Twitter.

Σε λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων που ανοίχτηκε στο PayPal συγκεντρώθηκαν σε τέσσερις ημέρες 22.000 λίρες.

Όπως εξηγεί ο Μπάρετ, μεγάλο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού έχει τόση πολλή δουλειά που δεν προλαβαίνει να αγοράσει κάτι να φάει ή σε άλλες περιπτώσεις τα καταστήματα που συνήθιζαν να τρώνε έχουν κλείσει. Τοπικές παμπ και εστιατόρια προσφέρουν δωρεάν γεύματα ή τα πουλάνε πολύ φθηνά. Κατόπιν, εθελοντές της Critical NHS παραδίδουν τα γεύματα στο νοσοκομείο και από εκεί τα μοιράζουν σε νοσηλευτές, προσωπικό των ασθενοφόρων και σε άλλους εργαζόμενους.

Η ομάδα ελπίζει επίσης να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής, που έχουν πληγεί σφόδρα από την επιδημία, να παραμείνουν όρθιες.

«Η συμπαράσταση είναι το λιγότερο απίστευτη» έγραψε η Άνθια Άλεν, η επικεφαλής νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, που απηύθυνε αρχικά την έκκληση, σε μια ευχαριστήρια επιστολή προς την κοινότητα.

Με τις δωρεές, οι εθελοντές σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν μια τράπεζα τροφίμων στο St. George's, όπου το νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορεί να βρει ζυμαρικά, αυγά, γάλα αλλά και άλλα βασικά είδη, όπως ταμπόν.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανιζόταν μια εξαντλημένη νοσοκόμα, που ξεσπάει σε κλάματα, αφού βρίσκει τα ράφια άδεια μετά τη βάρδιά της σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Γιορκ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, 19:31