Τη μείωση των δαπανών για τη ρύθμιση των δημόσιων οικονομικών της Πορτογαλίας περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο της χώρας.
Το ΠΣΑ θα τεθεί, στη συνέχεια, σε διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Τζοάο Τιάγκο Σιλβέιρα.
Η πορτογαλική κυβέρνηση θα επιδιώξει να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι αποφασισμένη να μειωθεί στο 8,3% το δημόσιο έλλειμμα το 2010 αλλά ταυτόχρονα να μειώσει το χρέος της, το οποίο το 2009 ανερχόταν σε 126,22 δισεκατομμύρια ευρώ ή 76,6% του ΑΕΠ.
Το ΠΣΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων μέτρων, το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τη η μείωση του δυναμικού στον δημόσιο τομέα ενώ, σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση αναμένεται να ξαναρχίσει το πρόγραμμά της των ιδιωτικοποιήσεων.

