Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μικρού βεληνεκούς, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή, πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία η Ινδία.
Η δοκιμαστική εκτόξευση του Prithvi-II έγινε από στρατιωτική βάση στην τοποθεσία Τσαντιπούρ ον σι, στο ανατολικό κρατίδιο Ορίσα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Ο πύραυλος, μήκους 8,5 μέτρων και βεληνεκούς 250 χιλιομέτρων, μπορεί να φέρει μικρές συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές. Ο πύραυλος αυτός δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 1988.
Η Ινδία, που προχώρησε στην πρώτη της πυρηνική δοκιμή το 1974, ξεκίνησε φιλόδοξο πρόγραμμα το 1983 προκειμένου να κατασκευάσει η ίδια τους πυραύλους της. Έχει ήδη αναπτύξει και δοκιμάσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους (Agni και Prithvi), ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή.

