Έκκληση κορυφαίων Γερμανών και Ιταλών οικονομολόγων και πολιτικών για κοινά «ομόλογα υγείας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, 14:55
Έκκληση κορυφαίων Γερμανών και Ιταλών οικονομολόγων και πολιτικών για κοινά «ομόλογα υγείας»

Κορυφαίοι οικονομολόγοι και πολιτικοί από τη Γερμανία και την Ιταλία ζητούν περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επίσης την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών «ομολόγων υγείας».

«Απαιτείται μια συνολική ασπίδα οικονομικής προστασίας για την Ευρώπη και τη ζώνη του ευρώ. Όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα της μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη χρηματοδότηση με χαμηλό επιτόκιο που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» αναφέρουν σε έκκλησή τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ταυτόχρονα οι υπογράφοντες ζητούν την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων, τα οποία ονομάζουν «ομόλογα υγείας».

Η έκκληση με τον τίτλο «Είμαστε μαζί σ' αυτό» ήταν μια πρωτοβουλία των πολιτικών των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, Φραντσίσκα Μπράντνερ και Αλξάντρα Γκέεζε. Στους πρώτους συνυπογράψαντες περιλαμβάνονται οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα, ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ και οι οικονομολόγοι Γκάμπριελ Φέλμπερμαϊρ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας (IfW) του Κιέλου, Μάρτσελ Φράτσερ, πρόεδρος του Γερμανικού Iνστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου και ο Μίχαελ Χιούτερ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (ΙW) της Κολωνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, 15:24