Τέσσερις λόγοι για να σταματήσετε να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά σας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, 12:47
Τέσσερις λόγοι για να σταματήσετε να τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά σας

Οι γονείς δεν θέλουν να τους βλέπουν τα παιδιά τους να τσακώνονται.

Δείτε μερικούς απλούς λόγους για να σταματήσετε τις «μάχες»:

1. Αναγνωρίστε ότι ο τσακωμός μπροστά στα παιδιά δεν είναι ιδανικός

Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλά ζευγάρια δεν συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση, όταν τα παιδιά βρίσκονται μπροστά, είναι πραγματικά επιβλαβής. Μερικοί άνθρωποι μεγάλωσαν με τους γονείς τους να τσακώνονται όλη την ώρα και θεωρούν ότι και αυτό που κάνουν οι ίδιοι ως γονείς είναι φυσιολογικό. «Το να τσακώνεσαι μπροστά στα παιδιά σου είναι ένα από τα πιο επιζήμια πράγματα που μπορείς να κάνεις» λέει ο John Mayer, κλινικός ψυχολόγος.

2. Γνωρίστε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις

Ό,τι κάνετε έχει αντίκτυπο στα παιδιά σας. Τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν άγχος ή κατάθλιψη ή να έχουν φοβίες ή να είναι κακοί μαθητές στο σχολείο, λέει η Lisa Bahar, οικογενειακή θεραπεύτρια.

3. Επιλέξτε ένα μέρος για τις συζητήσεις σας

Ίσως είναι το γκαράζ, το υπνοδωμάτιο ή το υπόγειο. Πρέπει να επιλέξετε ένα μέρος όπου τα παιδιά δεν θα είναι μπροστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να φωνάζετε και να βγαίνετε εκτός εαυτού, αλλά ότι η συζήτηση θα γίνεται χαμηλόφωνα για να μείνει μεταξύ σας.

4. Στείλτε τα παιδιά έξω για να παίξουν

Όταν τα πράγματα οδηγούν σε τσακωμό, καλό είναι να κρατήσετε την υπομονή σας προτού πείτε κάτι που πραγματικά θα σας κάνει να το μετανιώσετε. Εάν πρόκειται για συζήτηση που πραγματικά πρέπει να συμβεί άμεσα, στείλτε τα παιδιά έξω για να παίξουν.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019, 13:20