ΠΓ

Γρηγόριος Λέων, όνομα και μη χωριό, ιατροδικαστής κατά δήλωσή του, τεχνικός σύμβουλος ή κατά την επίσημη ορολογία, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ, ο εν λόγω κύριος απασχολεί το πανελλήνιο εσχάτως ως τηλεοπτική persona. Για την ακρίβεια, απασχολεί το φιλοθέαμον κοινό ως μόνιμος τηλεοπτικός πανελίστας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδήμαρχος Αθηναίων, πολιτικό προϊόν της Αγίας Οικογενείας εκ Χανίων, έμπιστος του Κ. Μπακογιάννη, επικεφαλής του τομέα Περιουσίας του Δήμου και της Διεύθυνσης Δόμησης (όχι, παίζουμε). Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Αστυνομική Ακαδημία (όλα εξηγούνται λοιπόν).

Ο Γρηγόριος Λέων δεν ανήκει στην επίσημη Ένωση Ιατροδικαστών και Ιατροδικαστικών Επιστημών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αντιθέτως, ανήκει στην ιδιωτική ένωση 13 ιδιωτών ιατροδικαστών οι οποίοι προσλαμβάνονται ως τεχνικοί σύμβουλοι και εκτελούν καθήκοντα τεχνικού συνηγόρου, επί πληρωμή βεβαίως. Καμία σχέση με το μεροδούλι-μεροφάι και τις νεκροτομές και τις νεκροψίες των πραγματικών ιατροδικαστών.

Μόνιμος πανελίστας από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το «θέμα Πισπιρίγκου», ο Γρηγόρης Λέων έπιασε στασίδι στην τηλεόραση, σε πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα και κουτσομπολίστικα. Όλα τα παραπάνω τα αποκαλούμε ευγενικά «μαγκαζίνο». Ξέρετε, τώρα, εσείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανίζεται τόσο συχνά ώστε να ξεπερνά σε συμμετοχές τον ίδιο τον Άδωνι (του Αδώνιδος) Γεωργιάδη, ο οποίος ανησυχεί μην και ξεπεραστούν τα εντυπωσιακά ρεκόρ του.

Ο κ. Λέων λοιπόν, αν και δεν νεκροτομεί και δεν εκτελεί νεκροψίες, χωρίς να λιώνει στη δουλειά όπως οι επίσημοι συνάδελφοί του, αυτοπροτείνεται και αυτοχαρακτηρίζεται ως ο απόλυτος ειδήμων. Έχει τον λόγο του. Διότι, πες-πες, κάτι θα μείνει στο τέλος, όπως πίστευε και ο Γκέμπελς. Κατάφερε λοιπόν, μετά από κοπιώδη προσπάθεια, να προσληφθεί από την οικογένεια της «σπιτονοικοκυράς» στην υπόθεση Πισπιρίγκου. Να λοιπόν και το μεροκάματο. Διότι όλα γίνονται προφανώς για την αναγνωρισιμότητα από τη μία (αφού, όπως λέγεται, προσανατολίζεται σε πολιτική καριέρα στο πλευρό του Κ. Μπακογιάννη και ως πρόσωπο εμπιστοσύνης της Οικογενείας) και για το μεροκάματο από την άλλη.

Φιλάρεσκος, νάρκισσος, αλαζών, καλύπτει την επιστημονική ανεπάρκεια πίσω από ένα πομπώδες ύφος και πολλές επιστημονικές αναφορές κενές περιεχομένου. Σε μια χώρα όπου «είσαι ό,τι δηλώσεις», ανερυθρίαστα ο Γρηγόρης Λέων εμφανίστηκε να χαμογελά μπροστά από τις φωτογραφίες τριών νεκρών παιδιών. Απίστευτο, πρωτοφανές, αλλά απολύτως αληθινό.

Πότε, άραγε, εργάζεται ο κ. Λέων ως ιατροδικαστής ή αντιδήμαρχος ή καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας όταν δαπανά τον πολύτιμο επιστημονικό χρόνο του τρέχοντας να προλάβει στασίδι στην επόμενη τηλεοπτική εκπομπή; Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να του περισσεύει χρόνος για την εκτέλεση του επιστημονικού του έργου όταν ξημεροβραδιάζεται χαριεντιζόμενος σε τηλεοπτικά δρώμενα;

Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Γρηγόρη Λέων πως υπάρχουν όρια. Και ντεμέκ ιατροδικαστής, και αντιδήμαρχος, και επικεφαλής της Επιτροπής Αντιντόπινγκ, και καθοδηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, και τηλεοπτικός αστέρας, όλα αυτά μαζί είναι πολλά. Εκτός αν αρέσκεται να αυτογελοιοποιείται χαμογελώντας σαρδόνια στα τηλεοπτικά στασίδια. Αλλά, είπαμε, στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

*Επισημαίνεται πως ο ίδιος ο Γρηγόρης Λέων έχει ζητήσει να μην κλίνεται το επώνυμό του, όπως επιτάσσει η ελληνική Γραμματική (δηλαδή Λέων, του Λέοντος). Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης